ДГ - Единство Творчество Красота Враца - За нас
ДГ "Единство Творчество Красота" е съвременна образователна институция от европейски тип, с висок имидж, утвърдени ценности и традиции.
За децата - тя е необятна вселена на откривателства, чрез игри за себе си и другите, с ясни правила, норми и роли.
За родителите - привлекателно и сигурно място за техните децата, възпитаващо личности - свободни, самостоятелни и отговорни.
За учителите - място за творчество, на което виждат усмивките на децата, усещат топлината на сърцата и срещат доверие в очите им!Децата от яслата група "Бонбон " бяха щастливи да получат мартенички и поиграят заедно със своите приятели от четвърта подготвителна група " Гъбка". Веселбата беше голяма.
Децата от всички възрастови групи в детската градина, украсиха дърво на Баба Марта с изработените от тях пъстри мартеници. С тези символи на очакваната пролет си пожелаха здраве и радост през цялата година.
Детска градина от „бъдещето“ – така нарекоха градината участниците в педагогическата визита на тема: „ Иновативен учител в дигитална среда“.
Под този наслов протече ритуала в трета подготвителна група „Усмивка”, на който децата се запознаха със символите на нашата Родина - знаме, герб, химн.
Приятна изненада направиха децата от IV-та подготвителна група "Гъбка" на своите малки приятели от яслена група "Бонбон".
С помощта на интерактивни игри момчетата и момичетата се запознаха с логото на детската градина, знамето и химна „Чуден дом мечта“.
В навечерието на Рождество Христово магията на коледния дух завладя всички. Празничната атмосфера се пренесе в пищно украсената зала, където родителите с нетърпение очакваха коледните тържества.
Бяха осъществени партньорски взаимоотношения с по- големи ученици от НУ „Иванчо Младенов” и СУ „Васил Кънчов”, библиотечни специалисти, родители и учители.
Участие в национална инициатива Гората.БГ провокира интерес у децата от подготвителните групи. По приятен и забавен начин те засяха семена от дъб и явор. Отглеждане на собствено дърво ще даде възможност да възпитаваме у тях екологично поведение за едно по-добро бъдеще на нашия град.
В Детска градина „Единство Творчество Красота” стартира обучение по проект „Дигитална среда – иновативни учители” с регистрационен номер 2019-1-BG01-KA101-061573.
Денят на християнското семейство събра деца, родители и учители в ден на отворени врати. Съвместното участие в игрово - образователни и продуктивни дейности беше подчинено на темата за правата на детето.
Националната седмица на бащата завърши в ДГ „Единство Творчество Красота” гр. Враца с участието в съвместни дейности с деца и татковци. Това провокира много емоции – радост, гордост, удовлетвореност.
Тренировъчно упражнение, съвместно с представители на Дирекция пожарна безопасност и защита на населението гр. Враца се проведе в детската градина на тема „Борко Огнеборко”.
С интерактивни състезателни игри, с много обич и положителни емоции децата от група „Усмивка” стартираха седмицата на бащата. Татковците запознаха децата със своите професии, четоха любими приказки и активно участваха в забавни съвместни игри с тях. Те получиха емоционално послание от своите деца чрез изработено табло „Ти си най-добрия татко, защото...” и бяха наградени с медал „Татко е №1”.
В присъствието на много родители госпожа Елена Кирилова - Директор на ДГ „Единство Творчество Красота” гр. Враца откри площадка по безопасно движение по пътищата в двора на детската градина. Специални гости на празника бяха г-жа Н. Дакева – секретар на Община Враца и г-жа Л. Личева – старши експер РУО Враца имаше и представител на КАТ - Враца.
Страници:    1  2  3  4  5  6  7  8  9 

ДЕЙНОСТИ


Децата посещаващи, ДГ „Единство Творчество Красота” могат да участват в педагогическите дейности - вокална група, мажоретки, а също и в допълнителните дейности, които не са дейност на детската градина - народни танци, диско балет, футбол, лека атлетика.
МАТЕРИАЛНА БАЗА


Детската градина разполага с добре оборудвана материална база. Особено внимание е обърнато на обзавеждането на всяка група. Разполагаме с музикална зала, физкултурен салон, логопедичен кабинет, вътрешен двор и плувен басейн!